close

Milujete vynikající pokrmy z trouby? Kdo by je nemiloval. Ne každému se ale v kuchyni daří tak, jak by si představoval. Možná za to může technické vybavení. Nebo je na vině něco jiného? Jednat se může o několik tradičních příčin. Právě na ně se zaměříme v následujících řádcích. Nabídneme celkem 4 tipy, které vám dopomůžou k tomu, že se stanete kuchařským guru.

Víte, v čem pečete?

Prvním a asi nejdůležitějším bodem je volba správné trouby. Ta by měla péct rovnoměrně a disponovat několika programy. Jakousi samozřejmostí je dnes již horký vzduch, nicméně není od věci, když je součástí programů i grilování anebo některé další druhy přípravy. Naším tipem je trouba MORA VT 548 MX, jež vyhrála testování modelů trub různých značek v časopise dTest. Vyznačuje se i vynikající funkcí Water Systém, jež maximálně usnadní její čistění.

dTest Mora VT 548 MX
dTest Mora VT 548 MX

Doba a teplota pečení

Nesmírně důležitými aspekty jsou celková doba a teplota při pečení. Obecně například platí, že když budete péct kachnu na nízké teplotě po velmi dlouhý časový interval, bude mnohem lepší, než by tomu bylo při rychlém nárazovém pečení za vysoké teploty. Výborné je nastudovat si přímo tabulky pečení, které jsou k dispozici online. Dozvíte se tak například, při jakých teplotách je nejlepší péct cukroví, buchtu nebo maso.

Trouba MORA
Trouba MORA

Čerstvé suroviny jako základ

Koupili jste si zmrazenou pizzu a rozčilujete se, že je po upečení příliš tuhá, anebo naopak gumová? Údiv není rozhodně na místě. Prefabrikované, předem předpečené a následně hloubkově zmrazené potraviny nikdy nebudou tak dobré, jako je tomu při přípravě jídla z čerstvých surovin. Cena chlazeného masa nebo zeleniny je sice mnohdy poněkud vyšší, než je tomu u zmrazených potravin, nicméně i přesto se vyplatí nešetřit.

Multifunkční trouba
Multifunkční trouba

Stylové zapékací misky a formy

Pamatujete si z restaurace, jak je stylové, když dostanete svou porci ve speciální porcelánové formě? Proč si takový komfort nedopřát i doma? Na trhu se nachází spousta takovýchto nádob, takže určitě stojí za to si některé pořídit.

Tags : pečenítroubatrouby
Jaroslav

The author Jaroslav

Leave a Response