close
grillrost-vor-der-reinigung
Z grilu odstraňte všechny zbytky jídla a tuku

Konečně je tady léto a s ním mimo oblíbené polehávání u bazénu přichází grilování s rodinou a přáteli. Grilování slaví mezi Čechy velký úspěch a proto se snažíme vymyslet co nejpohodlnější způsob opékání a grilování masa, zeleniny či brambor. Jenže po dobrém jídle se nikdo nehrne do čištění připečeného grilu. My vám poradíme, jak hravě a rychle vyčistit gril pro vaší další párty.

Jak na to?

Mnoho z nás sází na vysokou teplotu, kterou nechá gril projít a tím vypálí škodlivé látky. Správným čistěním ale předejdeme karcinogennímu kouři, který vzniká ze zaschlého tuku na roštu, jenž teplem padá na uhlí a odpařuje se. Tomu můžeme předejít používáním alobalu nebo hliníkových misek, které zakoupíte v potravinách i hobby marketech. Pro samotné čištění grilu je nejdůležitější zvolit správný čistící přípravek. Nepoužívejte obyčejné přípravky na nádobí nebo čištění domova. Nestačí totiž pouze odstranit mastnotu, ale také připálený tuk a zbytky jídla. Proto často saháme po drátěnce a gril se poškrábne. Kupte si raději speciální čistič na gril, který na plochu grilu naneste štětečkem nebo velmi jemnou houbičkou a nechte pár minut působit nebo se řiďte přesným návodem. Tyto přípravky určené na gril dokáží po pár minutách odstranit zašlý tuk i spečené zbytky jídla. Nezapomeňte nechat gril pořádně vyschnout!

499_grill_putzen_1
Na čištění použijte speciální houbičku

Grilování vám usnadní také speciální rošty, ať už na ryby nebo drůbež, folie na zeleninu a sýry. Dejte si tu práci a po každém použití gril vyčistěte, odmění se vám nejen chutnými dobrotami ale také delší životností.

Tags : kuchyněúdržba
Jana Tarabčáková

The author Jana Tarabčáková

Leave a Response