close
spižírna jako ze škatulky
spižírna jako ze škatulky

Základem správného skladování potravin je znalost správných technik jejich uložení. Jak by měla vypadat kvalitní spižírna, ve které si potraviny zachovají čerstvost a vydrží co nejdéle? O tom už v dnešním příspěvku.

Uložení chytré a praktické

Abyste mohli potraviny dobře skladovat, využijte různých sáčků, dóz a krabiček, které se postarají, abyste o svých potravinách měli skutečný přehled. K dostání jsou i různé sady, které navíc vypadají velmi atraktivně. Dózy si neváhejte v případě potřeby nadepsat a to nejen názvem konkrétní potraviny, ale třeba právě i dobou trvanlivosti. Datum tak budete mít na očích a nemusíte se obávat, že byste konzumovali něco, co je již prošlé. Podstatné je také uložení samotné spižírny. Většinu potravin je třeba skladovat na suchém, tmavém a hlavně větraném místě, čemuž bychom měli situování spižírny podřídit. Obzvlášť na pečivo buďte opatrní a neskladujte je v lednici, ani na ní. Nejlepší možné uložení například konkrétně pro chléb je v plátěném sáčku v chlebníku. Tak vám vydrží dlouho čerstvý.

Nedejte prostor potravinovým molů

Využívejte různých dóz na potraviny
Využívejte různých dóz na potraviny

Moly známe především jako škůdce v šatníku, avšak existují i moli potravinoví, kteří nám dokážou život znepříjemnit stejně jako ti šatní. Chránit se před nimi můžete správně uzavřenými dózami a sáčky s potravinami. Stačí troška vysypané mouky a moli si najdou ve vaší spižírně své místo. Jejich likvidace není snadná a rovná se likvidaci většiny potravin, které ve spíži máte, a které by mohly být kontaminované. Na moly si pořiďte speciální spreje nebo pásky, které vám pomohou se nepříjemných návštěvníků zbavit snadno a rychle.

Bez čeho se neobejdete

Při organizace spižírny využívejte dóz, krabiček, sáčků, fólií a všech možných vychytávek, který vás současný trh nabízí. Jejich pořízení není nákladné a tato investice se vám mnohonásobně vrátí.

Tags : bytové prvkykuchyněvybavení bytu
Simona M

The author Simona M

Leave a Response