close
Spolupráce

S tepelnými čerpadly ušetříte peníze, ale také…

Tepelná čerpadla země/voda jsou suverénně nejlevnějším zdrojem tepla a teplé vody. I v dobách nízkých cen energetických komodit jim na pomyslná záda koukaly kotle na zemní plyn, pelety, uhlí apod. Nicméně, nejsou to jen peníze, co vám tepelná čerpadla dokážou ušetřit…

Místo

Tepelná čerpadla odebírají energii pro výrobu tepla z venkovního vzduchu či geotermální energie. Obě tyto komodity jsou k dispozici zdarma a v neomezeném množství ve všech koutech České republiky. Tj. tepelným čerpadlům nemusíte skladovat palivo tak, jak je tomu u kotlů na pelety, uhlí apod. Samotná tepelná čerpadla rovněž zaberou minimum místa.

Čas

Tepelná čerpadla si odebírají energii pro výrobu tepla sama, tj. není do nich třeba přikládat. Stejně tak, výrobou energie nevzniká žádný popel, který by bylo nutné vysypávat. Stejně tak, do tepelných čerpadel není nutné přikládat.

Nepohodlí

Tepelná čerpadla můžete ovládat vzdáleně a vždy tak přijet do krásně vyhřáté nemovitosti, a to bez ohledu na to, jak dlouho se v ní netopilo.

Starosti o budoucí provoz

Tepelná čerpadla jsou ekologickým zdrojem tepla a teplé vody, v dohledné budoucnosti jim nehrozí zákaz či omezování užívání tak, jako je tomu u neekologických kotlů na tuhá paliva. Naopak, stát vám na pořízení tepelného čerpadla dokonce i přispěje.

Zaujaly vás výše uvedené výhody? Mrkněte, co konkrétně vám mohou přinést jednotlivé typy tepelných čerpadel, viz  https://www.cerpadla-ivt.cz/cz/typy-tepelnych-cerpadel.

Zdroj foto: Milan / stock.adobe.com

Komentáře k článku