close
Spolupráce

Plechová garáž: Jednoduchá instalace a maximální využití

plechova-garaz

Plechové garáže jsou vhodné pro ty, kteří hledají praktické a zároveň cenově dostupné řešení pro parkování vozidel a úschovu různého náčiní. Jak u takové garáže maximalizovat její využití a jak ji instalovat? Přečtěte si v tomto článku užitečné rady a doporučení. Ať vás po nákupu nic nepřekvapí. 

Pestrost využití plechové garáže 

Garážové stání 

Jedním z nejčastějších využití je právě stání pro auto. Parkování vozidla v plechové garáži má řadu výhod, které přispívají k prodloužení jeho životnosti a zabezpečení. Mezi ně patří ochrana před nepříznivým počasím jako jsou kroupy, sníh a námraza. Auto je chráněno i v momentech, kdy je silný vítr a létají předměty (například větve nebo odpadky), které mohou vozidlo také poškodit. 

Skladiště / úložný prostor 

Máte mnoho autodoplňků a náhradních dílů pro vaše vozidlo a nemáte je kam uložit? Plechová zahradní garáž může sloužit i jako úložný prostor. A to nejen pro příslušenství k autu, ale i na zahradu. Uskladnit zde můžete zahradní náčiní, stroje, nářadí nebo zahradní nábytek. Vše, co potřebujete ukrýt před deštěm, je možné uchovat v zahradní plechové garáži. Nejen, že prodloužíte předmětům životnost, ale také zaklidíte předměty a vaše zahrada bude působit hezky uspořádaně. 

Domácí dílna 

Plechová zahradní garáž může být větších rozměrů a sloužit také jako zastřešená dílna pro vaše kutilské já.  

Zahradní domek

Ze stejných materiálů se vyrábí i plechové zahradní domky. Pokud tedy parkovací stání máte a potřebujete prostor pro uložení vašeho venkovního nábytku a zahradních pomůcek, je zahradní domek skvělou volbou.  

Instalace plechové garáže svépomocí nebo od firmy? 

Obojí je bezpochyby možné. Záleží na zkušenostech a schopnostech každého kupujícího. Plechové garáže jsou oblíbené právě i díky jednoduché montáži a případné potřebě rozebrání a nainstalování na jiné místo. 

Ohledně montáže přesto doporučujeme využití firmy, která má s montáží dostatečné zkušenosti. Firma ocelovekonstrukce.biz dokonce nabízí montáž zdarma k zakoupené plechové garáži. Máte tedy jistotu, že plechovou zahradní garáž přivezou a sami dají do stavu, ve kterém má být. 

Pokud víte, že vás v budoucnu čeká rozmontování a znovusestavení, dodržujte doporučené postupy. 

Postup montáže plechové garáže 

  1. Rozplánování: 
  • Zjistěte, zda není potřeba stavební povolení s vaším rozměrem konstrukce, 
  • určete umístění a vzdálenost od sousedního pozemku, 
  • připravte vhodný podklad (betonové bloky, základy nebo vylití betonu). 
  1. Příprava a kontrola materiálu: 
  • Zkontrolujte, zda máte k dispozici veškerý materiál a nářadí pro montáž. V případě chybějících dílů nezačínejte s montáží a reklamujte je u dodavatele.
  1. Stavba plechové garáže: 
  • Položte stěny na místa, kde budou instalovány, z důvodu jednodušší manipulace,
  • připevněte plechové panely ke stěnám rámu (začněte s jednou stěnou a postupně přidávejte další). Každý panel přišroubujte k rámu, až vznikne celá konstrukce.
  • Důkladně zajistěte, aby všechny spoje mezi panely byly dobře utěsněny,
  • zkontrolujte, zda sedí rozměry, 
  • následně připojte střešní nosníky k horní části rámu, 
  • připevněte střešní plechy ke střešním nosníkům, 
  • zkontrolujte, zda panely těsní a jsou správně připevněny.
  1. Montáž případného příslušenství: 
  • Následně do připravených otvorů nainstalujte dveře/okna/vrata a jiné. 
  1. Finální kontrola: 
  • Nezapomeňte změřit a provést důkladnou kontrolu (správné těsnění, dotažení šroubů, apod.).

Jednoduché přemístění 

Plechová garáž může sloužit i jako provizorní řešení. Lze ji snadno přemístit z místa na místo, proto se nemusíte obávat, že po rozebrání již nepůjde smontovat. Opakovaným rozebíráním a sestavováním se samozřejmě opotřebovává, takže nedoporučujeme příliš často rozebírat.

Komentáře k článku