close
obrázek_2022-10-02_174249203

Boho styl během posledních několika let nabral na popularitě, a to nejen, co se módního zaměření týče, především pak při zařizování a vybavování interiérů domácnosti.

Boho styl

Boho styl můžeme popsat jako svobodomyslnou estetiku ve spojení různých kultur a uměleckých projevů. Důraz přitom klade na přírodu a organické prvky. Při sestavování a dekorování by se měly míchat vzory, dřevěné a kovové materiály, bavlna, rákos, juta, zvířecí kůže, starožitné předměty a jakékoliv drobnosti, které jste nasbírali během cestování. Stylu nejvíce vévodí barvy bílá, béžová, šedá, žlutá a hnědá.

Co na něm všichni vyznavatelé oceňují, je to, že není nijak svázán pravidly. V domácnostech, které si tento styl oblíbily, zřídka najdete prázdné či volnější místo, vše bývá zaplněno. Zalíbil-li se vám tento styl, jistě vás budou zajímat dekorace, které vám místnosti dokážou ozvláštnit a styl podtrhnout.

Lapače snů

Není boho království bez lapače snů. Ideálně by se, pro splnění svého účelu, měl umístit do místnosti nad hlavu spícího. Samozřejmě, jak již bylo zmíněno, pravidla zde žádná nejsou, proto, hodí-li se vám lapač jinam než nad postel, neváhejte. Hlavní je, aby vám v místnosti s ním bylo útulně. Nejtrefnějšími barvami bude bílá a krémová. Skvěle ho doplňují například taková peříčka.

Macramé

Kdokoliv miluje boho, ví, co je macramé. Jedná se o závěsnou, ručně drhanou dekoraci. Perfektně obohacuje zdi místností. Zvolit si můžete všelijaké vzory a velikosti, dokonce i barevné provedení. Nicméně klasická krémová patří mezi jasné favority. Nebo si můžete nalézt na internetu návod a svou vlastní si udrhnout.

Osvětlení

Osvětlení patří mezi další typické boho znaky. Závěsná světélka, závěsné světélkující řetězy, lampičky, lucerny a samozřejmě mnoho a mnoho svíček. Tím vším by měl dům či byt měl být vybaven. Chcete-li zkombinovat osvětlení s výše uvedenou variantou, není též problém. Mnohé macramé se dají sehnat se světýlky nebo jak bylo zmíněno, vše se dá dle své představy vyrobit.

Polštáře

Jedna z největších kategorií, co se vyznání boho stylu týká. Mnohdy v domácnostech u svých zarytých vyznavačů sedací pohovka není ani příliš vidět. Je totiž pokryta velkých množství polštářů. Bílé, béžové, krémové, doplněné třásněmi, bambulkami, vzory. Je možné nalézt i takové, které jsou doplněny o macramé.

Plédy

S bodem výše se pojí i tento. Pohovky zakryté stylovými, barevně laděnými plédy, mají nejen vizuální potěšení, ale zároveň jsou i při chladnějších večerech velice užitečné.

Koberečky

V této kategorii si můžete vyhrát. Dlouhé, krátké, kulaté, obdélníkové, záleží na vás. Barvy by jako ostatně zbylé dekorace měly být tlumenější, za to je můžete doplnit takovými třásněmi a hned je boho na světě.

Sušené květiny, dekorativní věnce

Uschlé květiny či dekorativní věnce z nich dokážou svou barvou do boho stylu překrásně zapadnout. Postačí váza, pár uschlých květin a paráda je s tím na dlouhé roky.

Puf neboli taburet

Máte-li pro něj prostor, je to prakticky při tomto ladění nutnost. A ty z macramé, nelze více nežli na ně pět ódu. Puf vám může sloužit opravdu jen jako dekorace nebo na něm můžete sedět či ulevit svým nohám. Pufy můžete umístit nejen ke svým pohovkám, ale třeba ho ocení i děti ve svých pokojích.

Zrcadla

A to ne ledajaká zrcadla. Typické zrcadlo ve stylu boho bývá kulaté a nástěnné, a vypadá tak, že kolem sebe má ještě nějaký materiál. Na první pohled v něm spatříte sluníčko.

Květiny

Květiny sem neodmyslitelně patří. Velké, malé, jakékoliv, hlavně hodně zelené. Styl je úzce spjat s přírodou, proto květiny v něm mají nezastupitelné místo. S jinými dekoracemi se dá pěkně kombinovat. Například si je možné udrhnout macramé, ze kterého si zároveň udělat poličku. A na tu můžete položit menší květinu.

S květináči si můžete taktéž hodně vyhrát, dokonale zapadnout do těch z přírodních materiálů.

Koše

Koše z přírodních materiálů, kam se podíváte. Nejen ladící dekorace, ale i užitečný a tolik potřebný úložný prostor.

Máte doma také boho dekorace?

Zdroj foto: www.freepik.com

Tags : dekorace

Komentáře k článku