Zelenina je pro naše zdraví velice důležitá. Měli bychom se jí snažit konzumovat během denně co možná nejvíce. Naproti tomu pizza zrovna nepatří, mezi nejideálnější pokrmy. V každém případě, pokud spojíte pizzu se zeleninou, můžete vytvořit zajímavé jídlo, o kterém se rozhodně vyplatí přemýšlet.
Domácí pizzu se zeleninou si uděláte sami
Zapomeňte na to, že byste šli nyní do restaurace, co si pizzu připravit svépomoci? Není to zase tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát.
Co budete potřebovat
Nejprve si připravte těsto na pizzu, omáčku sugo, asi 600 gramů kořenové zeleniny – může se jednat o mrkev, petržel, celer, ideálně o směs. Na dochucení potom klasické koření a sůl a samozřejmě sýr, bez kterého by pizza nebyla pizzou.
Postup přípravy
Zeleninu rozkrájejte, dejte do pekáče, dochuťte a přikryjte. Můžete přidat i trochu másla. Pečte asi 20 minut.
Nyní si připravte samotné těsto na pizzu. Rozdělte ho na dvě části a vyválejte podle tvaru, který požadujete. Doporučujeme, aby jednotlivé části nebyly nejtenčí, kvůli přidávání zeleniny. Dále potřete jednu část pizzy rajčatovou omáčkou a přidejte zeleninu. Nakonec posypte nakrájeným sýrem a vložte do trouby, kde pečte do zlatova, asi deset minut.
Zdravá zeleninová pizza je lákadlem snad pro všechny. Její příprava je jednoduchá a dáte-li si záležet, je zaručeno, že si pochutnáte. Co se týká přesného množství jednotlivých ingrediencí, záleží na subjektivní chuti, svou roli sehraje i zkušenost, i když není striktně nutná. Každému chutná přece jen něco trochu jiného, takže se nebojte improvizovat! Jedná se o recept na jídlo, který není náročný ani na čas – máte-li vše k dispozici, můžete si pochutnávat, a nejen vy, již za několik minut – přejeme dobrou chuť!