I v té největší kuchyni je po čase problém najít všem pomocníkům místo a vše si přehledně uspořádat. O to hůř to pak jde na malém prostoru. Proto tak rádi vyhledáváme různé tipy a triky, jak si poradit, když je málo místa, nebo naopak když nasbíráme hodně věcí, jichž se nechceme vzdát. My vám dnes pár z nich přinášíme.
1. Ostrůvek i v menší kuchyni
Máte kuchyň velkou tak akorát na to, aby podél stěny stála kuchyňská linka a uprostřed jídelní stůl, jenže vy byste rádi měli v kuchyni ostrůvek, tak jak to obdivujete u známých? Není to nesplnitelné přání i v menší kuchyni, stačí, když z jedné strany protáhnete pracovní desku přes bočnice tak, aby se k ní daly přisunout židle. Vy pak tuto stranu můžete používat ke stolování, výhodou je i fakt, že jídlo nemusíte nikam přenášet.
2. Protáhněte ostrůvek o další police
Kratší strany kuchyňského ostrůvku bývají často nevyužité, maximálně si tam někdo připevní věšáčky na utěrky. Zkuste si nechat na obě strany přistavit police, nebo aspoň kovovou tyč na závěsný program a pořiďte si na ně koše. Vznikne vám další úložné místo pro různé drobnosti, případně pro ovoce, cibuli či brambory.
3. Zásoby v zásuvkách
Asi to znáte také: potřebujete něco ve skříňce s potravinami, ale jako naschvál je to až úplně vzadu, takže musíte všechno vyndat. Když budete mít zásoby v šuplících nebo na policích s pojezdem, situaci to velice usnadní a vy už si vždy vyndáte jen to, co potřebujete.
4. Chvála sklenic
Pořiďte si na sypké zásoby vyšší sklenice (zavařovačky), přesypejte si potraviny do nich a postavte si je na polici nad kamna. Nemusíte se už bát toho, že se vám něco vysype, navíc vždy budete na první pohled vědět, kolik čeho máte.
5. Pořadač na fólie
Kde skladujete potravinovou fólii, alobal, sáčky v roli či pečící papír? Aby vám nezabírali místo v šuplíku ani se nepovalovali jen tak na lince, pořiďte si obyčejný kancelářský šanon, ozdobte si ho a všechny tyto obaly naskládejte do něj. Kromě přehledného uložení poskytne šanon i zajímavý dekorativní prvek.