close
Spolupráce

Uvažujete o koupi umělého vánočního stromečku? Víme, kde si jej pořídit

stromecek (1)

V dnešní době dvakrát zvážíme, co si koupíme. Hledáme nejlevnější alternativy, ale zároveň se snažíme nevzdat se dosavadního komfortu či zvyklostí.

Máte tradici kupovat na Vánoce živý vánoční stromeček? Vsaďte tento rok na 3D nebo full 3D umělý vánoční stromek a další roky už ten živý kupovat nebudete muset.

Co vzít při koupi umělého stromečku do úvahy

Umělý vánoční stromeček dnes ani zdaleka nevypadá jako ty, na jaké jste byli zvyknutí v dětství. Díky technickému pokroku a nápadům šikovných designérů umělé stromečky nemají už jen klasické ploché PVC jehličí, ale disponují také moderním 3D jehličím zhotoveným ze speciálních materiálů (polyetylén), které se nalévají do forem. Tyto technologie dopřejí umělým stromkům dlouhou životnost, přirozené barvy, hustotu i přirozené tvary.

Když si vybíráte umělý vánoční stromek, rozhodnutí o typu jehličí je zásadní. Levnější 2D stromečky nepůsobí tak věrně a ani příliš esteticky, obzvlášť ne po letech. Investicí do dražších 3D stromečků získáte prakticky nesmrtelný vánoční stromek. Pevný, hustý, a dokonce i pichlavý. A vysávat budete až po svátcích! Vůni živého stromku snadno nahradíte chvojím ve váze či vonnými svíčkami.

Zvolíte si 3D stromek nebo full 3D vánoční stromeček? Na vaše rozhodnutí bude mít vliv zejména cena těchto stromků. Zatímco 3D vánoční stromky jsou levnější, protože jejich vnitřek tvoří 2D jehličí pro lepší zahuštění výrobku, full 3D stromečky jsou kompletně oděné do kvalitního 3D jehličí. Mají jej tedy i ve vnitřních, méně viditelných částech. Pokud jste celé roky trvali jen na živém vánočním stromečku, právě 3D stromky vás přesvědčí o tom, že nemusíte snížit své nároky. V porovnání se živými stromečky mají navíc tu výhodu, že je možné využívat je celé roky, a tak jim lze vyšší cenu odpustit.

Vánoční stromeček

Vyberte si na fjora.cz

Na stránkách fjora.cz najdete umělé borovice, jedle i smrky v oblíbených výškách, a dokonce i v zasněženém provedení. V hojném zastoupení se tu nacházejí umělé 3D i full 3D vánoční stromečky a také klasické 2D umělé vánoční stromky s plochým jehličím, avšak nádherně husté. Čím hojněji je ozdobíte, tím méně bude vidět, že nejde o živý vánoční stromek.

Potřebujete poradit při výběru vánočního stromečku? Na našem blogu se dočtete mnoho zajímavostí o vánočních stromcích a o jejich zdobení a najdete tu i tipy na vánoční dárky a spoustu užitečných informací. Čím dříve začnete na vánoční stromek myslet, tím vyšší je šance, že jej pořídíte za výhodnou cenu. Aby byly vaše Vánoce dokonalé, je potřeba si všechno důkladně naplánovat. I koupi vánočního stromečku.

Zdroj fotografií: shutterstock.com

Komentáře k článku