close
Spolupráce

Jak vybrat správnou střešní krytinu? (PL: Jak wybrać odpowiednie pokrycie dachu?)

cerna

Jak vybrat střešní krytinu pro váš dům? Zjistěte výhody a nevýhody jednotlivých střešních krytin Chystáte se dělat novou střechu? Taková investice vyžaduje pořádnou přípravu, protože skutečně nejde o malý projekt – jak náročností, tak také finančně. Základem pro spokojenost a pro dlouhou výdrž vaší střechy je správný výběr střešní krytiny. Z jakých typů můžete dnes vybírat a která střešní krytina pro moderní budovu je nejlepší? Zjistěte, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých typů řešení a také si ujasněte si své představy a očekávání.

Klasika v podobě pálených tašek

Tašky jsou jistota, která se využívá po dlouhé generace. Jejich výhodou je bezpochyby odolnost a pevnost, takže dovedou skvěle vzdorovat počasí. Jenže problémem někdy bývá nedostatečná kvalita produktu u některých výrobců. Pokud tedy chcete pálené tašky, pak jedině od osvědčeného dodavatele s tradicí a dobrými referencemi.

Betonová krytina oslní trvanlivostí

I když nepatří dnes k častým řešením, přesto se betonová krytina stále používá, a to zejména díky své pevnosti a odolnosti. Nevýhodou však může být její vyšší hmotnost. U betonové krytiny také platí, že byste ji měli nakupovat ideálně přímo od výrobce, abyste měli jistotu maximální kvality.

Asfaltové šindele nabízí velkou flexibilitu

Asfaltový šindel je stále častěji využívány, a to především pro svou flexibilitu. Nevýhodou je však relativně náročná pokládka, která znamená především nutnost zajistit dokonale rovný podklad, což někdy není snadné. Pokud se pro ně rozhodnete, určitě si je nechte položit od profesionálů.

Plech stále táhne

Rozumnou volbou může být i plech. Plechová střešní krytina slibuje vysokou odolnost a dlouhou životnost, ale přitom nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Navíc disponuje velmi nízkou hmotností a vybírat můžete i z několika různých druhů. Taková krytina může snadno také podpořit tradiční vzhled budovy. Ke správné instalaci budete potřebovat také nezbytné klempířské doplňky. Vždy v takovém případě oslovte odborníky, zkusit můžete třeba společnost Blachotrapez na webu https://www.blachotrapez.cz.

S profesionály to jde nejlíp

Obecně platí, že v případě střešní krytiny je vždy lepší pořídit zvolenou krytinu přímo u výrobců. Ten vám totiž pomůže nejen s výběrem, ale také poskytne rady na údržbu, aby střecha sloužila dlouho a dobře.

Zdroj obrázku: Pixabay

Komentáře k článku