Grilovací sezóna je skoro za dveřmi a pokud ještě nemáte svého favorita, jistě si lámete hlavu nad otázkou, kterému z grilů dát svůj hlas. Na výběr máte hned několik možností, přičemž každá z nich se pyšní jak pozitivními, tak i negativními vlastnostmi. Záleží jen na vás, které variantě dáte přednost a s jakým typem grilu odstartujete letošní grilovací sezónu se vší parádou. V dnešním článku se grilům podíváme na zoubek a kdo ví, možná vám pomůžeme s rozhodováním!
-
Gril na dřevěné uhlí
V tomto případě můžete vybírat především mezi celou řadou materiálů: litinou, plechem, jejich kombinací a dalšími. Co se tvarů týče, rovněž můžete počítat s nejširším výběrem: k dostání jsou grily kulaté, hranaté, do čtverce či obdélníku.
Výhody: levná varianta, kterou si může dovolit každý, snadná manipulace, která vám jistě udělá radost.
Nevýhody: delší doba přípravy pokrmu. -
Elektrický gril
Elektrické grily jsou hodně oblíbené, neboť je stačí jednoduše strčit do elektřiny, díky čemuž se rozžhaví elektrická spirálka a grilování může začít. Co se ceny týče, jedná se o variabilní druh grilu: dají se pořídit elektrické grily za pár stovek, stejně jako kousky za několik tisíc.
Výhody: vhodný do interiéru, snadná manipulace a vysoká praktičnost,která ve vás jistě zanechá kladný dojem.
Nevýhody: absence typické chuti, kterou mají pokrmy připravované na živém ohni. -
Lávový gril
Lávový gril se řadí do skupiny plynových grilů, jehož největší výhodou je užití lávových kamenů. Ty vašim potravinám dodají skvělou chuť, která vás nadchne. Lávové kameny se rozehřejí pomocí plynového hořáku, dokonale absorbují teplo, které z nich pak vychází a to je používáno ke grilování.
Výhody: nedochází ke spalování odkapaného tuku.
Nevýhody: vyšší pořizovací cena, při častém používání nutnost vyměnit lávové kameny.