close
Komerční články

Ve smaltovaném nádobí se dobře vaří, což potvrdí i naše babičky

mugs-ga25a0b940_1280

Vaření je pro mnoho hospodyněk každodenní rutinou a stráví u něj mnoho času. Není divu, že na přípravu sladkých i slaných pokrmů potřebují kvalitní kuchyňské pomocníky, k nimž patří i smaltované nádobí.

Dnes lze vařit v keramických, nerezových i litinových hrncích či pánvích, nicméně také smaltované pekáče a mísy si stojí v moderní gastronomii skvěle. Mnoho lidí je sice považuje za retro nádobí, ale ne vše z dob minulých musí být nekvalitní. Ba právě naopak, smalt vás překvapí designově i prakticky.

U vaření relaxujte

Ženy se u vaření mnohdy stresují, což to je špatně. Příprava pokrmů by měla probíhat v absolutním klidu. Jen tak bude výsledek chutný. Při vaření můžete experimentovat a zkoušet nové chutě. Pokud si koupíte smaltované mísy, zaděláte v nich kynuté těsto, připravíte bramborový sálat i sekanou. Smalt je materiál, který je zdravotně nezávadný. Nemusíte se tedy bát, že byste ohrozili zdraví svých blízkých. K tomu jsou smaltované pekáče, pánvičky a rendlíky cenově dostupné a nabízí dlouhou životnost.

Proč zrovna smalt?

Každá správná hospodyňka by měla mít doma sadu nádobí ze smaltu, protože v ní vytvoří lahodná jídla. Když se zeptáte svých babiček, v čem vařily, určitě vám smaltované nádobí doporučí. Oceníte jeho nízkou váhu, dobrou vodivost tepla i fakt, že se v něm například těsto tolik nelepí. Při správném zacházení se vám vrstva smaltu brzy neodloupne, ale to je výhradně o vaší šikovnosti. Jak už bylo řečeno, při vaření se nesmí jednat zbrkle. Designové nádobí ze smaltu Sfinx si můžete pořídit u firmy Belis, osloví vás kvalitou i cenovou dostupností.

Doplňky do kuchyně hrají prim

Ve výbavě kuchyně nesmí scházet nejen hrnce a pánve, ale také praktický hmoždíř na koření, v němž si nadrtíte koření a bylinky dle chuti do omáček a dipů. Milovníky kávy si rychle získá smaltovaná džezva odolná proti poškrábání.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Komentáře k článku