
-
Úspora času
Dnešní doba je velice uspěchaná. A vy máte čas stát i několikrát denně u dřezu plného nádobí? Podíváte-li se do statistik, budete možná až překvapeni, že u myčky člověk průměrně stráví celých 14 dní. Pořád to nestojí za uvážení?
-
Menší množství vody
Myjete nádobí v napuštěném dřezu? A teď se přiznejte: Jak často ho opláchnete jen pod tekoucí vodou? Při každém mytí nádobí pod tekoucí vodou spotřebujete dvacet až čtyřicet litrů vody. Ptáte se, jak je to tom myčka? Ta při stejném množství nádobí spotřebuje jen čtvrtinu tohoto množství.
-
Nádobí umyje lépe než vy
Věřte nebo ne, ale je to tak. A proč? Myčka používá k mytí mnohem teplejší vodu, než jakou by snesly vaše ruce. Už jen proto je nádobí umyté lépe. Ve dřezu se voda pohybuje okolo 40°C, zatímco v myčce se teplota vody pohybuje okolo 60°C až 70°C.
-
V kuchyni budete mít neustálý pořádek
Vadí vám odložený hrneček na kuchyňské lince? Pak máte o jeden důvod navíc, proč si myčku na nádobí pořídit. Použité nádobí můžete ihned odložit do myčky a vaše kuchyň tak bude neustále uklizená.
-
Nádobí nemusíte utírat
Alespoň ne vždycky a ne tolik. Pokud vám vadí odkapávač plný nádobí, který nikdo jiný neuklidí, a tak celé odpoledne čeká na vás – pořiďte si myčku. Nádobí budete mít suché a vyhnete se tak nepříjemnému a nezáživnému utírání. Samozřejmě ne vždy – občas je nutné utřít nějaký ten záhyb, ale rozhodně nádobí není mokré, jako když ho klasicky odkládáte na odkapávací plochu.
