close

Pokud právě dokončujete rekonstrukci kuchyně, pak byste se měli kromě nového nábytku a vestavěných spotřebičů zaměřit také na novou podlahu. Právě podlaha je totiž zásadním prvkem komfortu při vaření.

Jakmile vám na zem omylem spadnou nějaké suroviny nebo zbytky jídla, čeká vás jejich vyčištění. Na co si ovšem dát pozor při koupi a instalaci podlahové krytiny do kuchyně?

Podlaha pod kuchyňskou linkou

Jedním z nejčastějších dilemat je umístění či neumístění podlahové krytiny až pod kuchyňskou linku. Pod ní se totiž obvykle nachází skříňky a další odkládací prostory, takže se vám může zdát zcela zbytečné dávat vinylovou nebo plovoucí podlahu až k obvodovým zdem.

Nicméně v průběhu let se filosofie změnila, takže dnes se podlahové krytiny plánují pouze s malým přesahem pod nábytek. Tím pádem ušetříte na materiálových i mzdových nákladech při instalaci.

Chcete mít v kuchyni podlahové topení?

Plovoucí podlaha nebo linoleum sice patří mezi snadno omyvatelné povrchy, jenomže kvůli tomu je mnoho lidí považuje za studené. Zvláště v jarním a podzimním období není příjemné stát pouze v ponožkách nebo naboso na podlaze, která nijak nehřeje. Jediným řešením je tak pořízení podlahového topení, které lze použít v kombinaci s jakoukoliv podlahou. Svou roli ovšem hraje tepelná vodivost materiálu a také jeho tloušťka.

Korková podlaha do kuchyně

Jestliže si chcete kuchyň zařídit v trochu netradičním gardu, zaměřte se třeba na korkovou podlahu. Tento druh podlahové krytiny i nás není příliš běžný, což je ovšem škoda, protože povrch je na dotek velmi příjemný, teplý a zdravotně nezávadný.

Korek se překvapivě snadno udržuje, a navíc má skvělé tepelně-izolační vlastnosti. Určitou nevýhodou je ovšem nemožnost kombinace s podlahovým topením, což by některé z vás mohlo odradit.

Podlahu do kuchyně rozhodně nemusíte dávat pod kuchyňskou linku. Nebojte se popustit uzdu své fantazii a zařiďte si kuchyni podle vašich tajných přání a představ.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Tags : domácnostkuchyňská linkapodlaha

Autor Michaela

Komentáře k článku