close
juicer
Pro začátek můžete zkusit ruční odšťavňovač

Léto vrcholí a na zahradách dozrává ovoce a zelenina. Možná už vás nebaví chroupat mrkev, potom jablko a zakončit to broskví. Nebo máte takové přebytky, že nevíte, co s nimi? Zkuste vyrobit šťávu pomocí odšťavňovače a namíchat si tak nové a originální chutě. Vaše děti budou nadšené a vy jistě také.

Který je nejlepší?

Pokud nechcete příliš investovat, začněte ručním odšťavňovačem. Výhodou je, že šťáva nepění a zařízení má tichý chod. Nevýhodou může být větší pracnost a nevhodnost odšťavňovače pro tvrdší druhy ovoce a zeleniny. Další možností je odstředivý odšťavňovač. Ten už je poněkud dražší, ale zase se tolik nenadřete. Výsledná šťáva je většinou napěněná, ale stojí za to. Pokud chcete trochu investovat, pořiďte si šnekový nebo dvouhřídelový odšťavňovač. Tyto přístroje bezpečně odšťavní i kořenovou zeleninu. Šťávy jsou bez pěny a snadno zpracujete například listovou zeleninu nebo bylinky. Šnekový odšťavňovač se navíc hodí i na výrobu sorbetů, koktejlů a dětských přesnídávek. Můžete si dokonce vylisovat vlastní olej.

juicer2
Pak můžete vyzkoušet výkonnější přístroj

Ať už jste vyznavačem zdravé výživy, máte přebytky na zahradě nebo jen mlsné děti, nákupem odšťavňovače jistě neuděláte chybu. S ručním odšťavňovačem sice ušetříte elektrickou energii, ostatní odšťavňovače však vytěží z ovoce a zeleniny mnohem více a nepřijdete tak ani o cenné látky a důležitou vlákninu.

Tags : bytové doplňkykuchyněvybavení bytu
Jana Tarabčáková

The author Jana Tarabčáková

Leave a Response